LInk building

LInk building

Osnove

Link building je umjetnost. To je gotovo uvijek najzahtjevniji dio SEO posla, ali i onaj najkritičniji za uspjeh. Gradnja veze zahtijeva kreativnost, energičnost i često proračun. Nijedna kampanja za izgradnju linkova nije ista, a način na koji odlučite graditi veze ovisi koliko i na vašoj web-lokaciji kao i vašoj osobnosti. Dolje su tri osnovne vrste povezivanja veza.

Link Building –  “Prirodne” organske veze

Veze koje prirodno dodaju web lokacije i stranice koje se žele povezati s vašim sadržajem ili tvrtkom. Ti linkovi ne zahtijevaju nikakvu konkretnu radnju iz SEO-a, osim stvaranja dostojnog materijala (velik sadržaj) i sposobnosti stvaranja svijesti o tome.

SEO stvara ove linkove putem e-maila blogerima za veze, slanje web stranica direktorije, ili plaćanje za unose bilo koje vrste. SEO često stvara vrijednost prijedlog objašnjavajući cilju veze zašto je stvaranje veze u njihovom najboljem interesu. Primjeri uključuju popunjavanje obrazaca za podnošenje prijedloga programa dodjele web mjesta ili uvjeravanje profesora da je vaš resurs dostojan uključivanja u javni program.

Stotine tisuća web stranica nude svakom posjetitelju mogućnost stvaranja veza putem potpisivanja gostiju, potpisa foruma, komentara na blogu ili korisničkih profila. Ti linkovi nude najnižu vrijednost, ali mogu, u cjelosti, i dalje imati utjecaja za neke web lokacije. Općenito, tražilice i dalje poništavaju većinu ovih vrsta veza, a poznato je da kažnjavaju web-lokacije koje agresivno slijede ove veze. Danas se ovi tipovi veza često smatraju neželjenima i trebali bi se slijediti s oprezom.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s